Ett leijon bland hermelinerna

Som bärare av informatörens mantel borde jag väl ta upp Leijongate, spionskandalen, eller vad man nu vill kalla det. Det handlar ju om kommunikation, information, press- och krishantering. Men finns bättre bloggar som tar upp det.

Det jag kan säga är att Folkpartiets krishanterare tydligen glömt den nya tidens vinnande krishanteringsknep – den offentliga avbönen. Enklaste sak i världen idag att göra damagecontrol vid en uppkommen kris i Sverige. Det spelar mindre roll vad som hänt och hur det har skötts. Det som spelar roll är hur ledsen och ångerfull personen/personerna är, att avbönen sker direkt när skandal uppdagats, att det lovas krafttag och ”gå på djupet”, gärna bjuda in oberoende kommissioner och granskare. Se till och häng ut dig direkt i media, bär hundhuvudet, be om ursäkt och samtidigt välkomna drevet. En kakbit!

Ha för allt i världen inte en undflyende haka! Se på Lars Danielsson…
Andra bloggar om: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s