Rollyo

Finns andra som redan har uppmärksammat Rollyo men jag kan inte hålla mig ifrån godiset att re-positionera. Rollyo är ett sätt att gåRollyo bort från sökmotorernas gigantiska resultatlistor. Delvis bygger det på antagandet att sökningar i Google, Yahoo, MSN, osv är alldeles för vida och innehåller för få avgränsningar, delvis att det också är viktigt ur vilket material man söker. Med Rollyo (och liknande tjänster) är möjligt att skapa personliga söktjänster där du anger upp till 25 olika källor (webbplatser, portaler, bloggar…) som din urvaldatabas, din egen Searchroll. Ur dessa söker du sedan det du vill åt. Sökmotorn som du skapar går även att använda som gemensam sökmotor mellan olika personer. Du kan även använda andras Searchroll, använda den rakt av eller utgå från en och redigera för att passa dig själv. Använd t ex Frontlines searchrolls eller varför inte astronauten Russell Schweickarts (Apollo 9) Near Earth Objects .

Tänk på att Rollyo är knutet till Yahoos sökindex och även Feedster för nyheter, bloggar och podcasts. Kör du med FireFox finns det bra plugin för att koppla in din Rollyo.

Andra bloggar om: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s