Kommer nästa korståg från Norge?

Siewert Öholm är ny chef för norska kristna TV-kanalen Verdikanalen. I Sverige byggs en egen redaktion upp i Stockholm och kanalen kommer då heta Värdekanalen. Programmen sänds med början nästa år, förmodligen via Canal Digitals nät. Via avtal med Fox News erbjuds internationella nyheter 24-7. Verdikanalen ägs till hälften av pingstförsamlingen Regenbuen kristne fellesskap. Resten ägs av ett företag och enskilda sponsorer.

Du läste rätt. Siewert ska sprida en mer kristen grundsyn i syfte att motverka den åsiktsdoktrinering och försnävning som enligt honom råder i svensk media. Ja, receptet är tydligen kristendom och Fox News för att skapa åsiktsdiversering och högt i tak.

För er som hörde honom i P1 Studio Ett tidigare idag så framkom det höga taket mycket tydligt. Värden som ska förmedlas är enligt Siewert ”enkla levnadsregelsvärden…sant o falsk, rätt o fel, mitt o ditt”…om du så vill, de tio budorden.” På frågan om homosexuella kunde få jobb på redaktionen i Stockholm svarade han (efter först ha undvikit frågan) att: ” Om dom ska få jobba där får vi väl ta ställning till om dom söker.”

Ja du Siewert. Du har just antytt att du ska bryta mot lagen eftersom du tydligen ska ta i beaktning en persons sexuella läggning när ett jobb ska tillsättas. Det är med spänning vi ser fram emot Värdekanalens kommande programtablå!

Hos Verdikanalen.no finns lite om kanalen, men vänta er en mycket undermålig webbplats. Hör Siewerts intervju i Studio Ett.

Andra bloggar om: , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s