En hårsmån från att bli minister Del 2

Fortsättning på mitt tidigare inlägg om Anders Borg och hårsvall, En hårsmån från att bli minister. Personligen ser jag gärna att han har kvar hår i snodd. Det behövs fler Thomas Di Leva och Jonas Birgersson som bryter en traditionsbunden (läs manlig) social kodex.

Btw, jag tyckte att Bo Holmström gärna ville nämna att Nyamko Sabuni blir Sveriges första färgade minister. Varför gör han det? Han nämnde inte hela tiden att Anders Carlgren är Sveriges första (öppna) homosexuella minister. Nyamko är väl inte tillsatt pga hennes så kallade ”färg”. Anders är väl heller inte tillsatt pga läggning. Men det kanske har ett symbolvärde. Jag vill ju gärna betrakta min värld oavsett hudfärg, kön och sexuell läggning. Reportrar av den gamla skolan kanske inte har kommit dit än.

Men topposter ska idag oxå symbolisera värdegrunder. Frontpersoner och ledarbefattningar tillsätts även med tanke på förtroendeskapande och vägvisande grunder. 50/50-diskussioner, varannan damernas (manligt ordval för varannan är väl varannan, oavsett kön), och inkvoteringar bygger på såna grunder.

I ett land i väster kommer vi kanske under 2008 även se the first black female president, Condoleeeeeeeza. Det vore verkligen ett traditionsbrott. Men jag tror det kommer stanna vid the first female president, HRC. Även det ett tradionsbrott. Man kan ju alltid hoppas att det blir ett byte av tradition…

Andra bloggar om: , , , , , , , intressant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s