Öppna system

Vill bara påminna att OpenOffice är ute med ny version, 2.0.4. Programmet för såväl Linux, Mac OS X och Windows kan laddas ner på Betanews. OpenOffice har stöd för Open Document Format (ODF), den nya standarden i Europa och övriga världen för kontorsdokument. Något som är avgörande om dokumentet ska arkiveras, vara juridiskt bindande och kunna distribueras.

Så vill du slippa Windows Office, dyra licenser, krångliga licensregler, ständiga uppdateringar och koppling till ett närmast monopol, ta en titt på OpenOffice, eller dess kommersiella kusin StarOffice. Något alla kommuner och landsting borde kolla mer på. Fegisar.

I samma anda, glöm inte heller Ubuntu. Ubuntu är ett komplett Linuxbaserat operativsystem, fritt tillgängligt med support. Små och medelstora företag, skolor samt hemanvändare, kolla in UbuntuLinux.

Andra bloggar om: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s