Journalister, resuméer och licenser

På tal om journalister och de senaste dagarnas drev.
Journalister ska ju vara granskare, men…

Resumé har en märklig lågjournalistisk lillartikel om ämnet, se Resume.se 12 okt. De (Claes de Faire) har sammanställt en lista över de riksdagsledamöter som inte listas som betalningssubjekt hos Radiotjänst. Men Resumé ingressar med:

”Kulturminister Cecilia Stegö-Chilò är i gott sällskap.
Sammanlagt har 124 riksdagsledamöter inte betalat tv-licens.”

Resumé pysslar alltså med vilseledande ingress- och tabloidjournalistik med kvällspressrubriksättning. Att de in den fåordiga artikeln nämner att vara på listan inte alls har med om man ska betala TV-licens eller inte, gör inte artikeln bättre.

Alltså…. Har du ingen mottagare som kan ta emot TV-signaler eller om det är så att hushållet betalar licens, där nån annan i hushållet betalat räkningen, då är du oxå med på Resumés lista. Lågvatten..

Andra bloggar om: , , , , , , intressant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s