Du kan ha fel webbadress, eller rätt…

Alla URI:er, t ex URL-adresser är ju rätt dumma i sin teknik. De kräver (i stort) att du skriver exakt adress, annars hamnar du fel. Å sen vill man ju att det ska finnas en ganska självklar koppling mellan t ex företagsnamn och dess webbadress.

Har haft en chef som stolt ville visa en leverantörs hemsida. Leverantören hette Dick och är ett knivföretag i Tyskland. U do the math…

Rörfirma Utube, Universal Tube & Rollform Equipment Corporation, är en rörfirma i USA som haft miljoner webbesökare de senaste veckorna. Sajten har kraschat flera gånger och haft stora problem. Den är igång nu sedan igår. Varför så många besökare till en rörfirma?
Jo, deras webbadress är www.utube.com. En sajt helt fri från uppladdade videosnuttar av lonelygirls och Zidaneskallar…De skriver:

We apologize to those who have tried to view our webpage during the last few weeks and were unable. The utube.com website is now up & running strong after being paralyzed this week by the announcement that Google had plans to purchase the popular Youtube.com video website. Millions of people inadvertently typed the URL Utube.com coming to our site instead of the Youtube.com they were actually trying to reach. The heavy traffic flow shut down our website again and again. We have moved our site continually during the last week to servers with additional bandwidth capable of handling our own customers and reps along with the influx of video searchers.

Enligt IDG ska YouTube ha erbjudit sig att köpa deras domän för nån miljon för att lösa problemet, men det avvisas av rörfirman. Vi får väl se…

Det hela är rätt så oskyldigt och en rolig historia på ett helt annat sätt än Microsofts hantering av Lindows (heter nu Linspire) eller Swedish Matchs stöveltramp på lilla Nonico i Jämtland.

Andra bloggar om: , , , , , , , intressant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s