Har du muskler och flåset nog att fälla en minister?

Bloggare i världen, förena eder! Eller att vi ska hellre alla minnas Eder, mirakulös vänsterfot i Brasiliens landslag på 80-talet?

För hur fysiskt aktiva är vi? Det är en sak att scoopa nyheter och hålla sig a jour med bloggvärlden, det är en annan sak att orka det. Grundfysisk aktivitet som anses gällande, för att du inte helt ska panga ihop är motsvarande nån av följande (omvandlat till sportsnack):

– 30 minuters cykling eller promenad två gånger om dagen.
– Motionsidrott (bollsport, jogging) 35-40 minuter per tillfälle 2-3 gånger i veckan.
– Hobbyverksamhet (trädgårdsarbete) en timma om dagen varje dag

Så hur ligger det till med ditt eget flås? En wallraffare, en pressekreterare i Stockholm med avslöjande blogg, eller Bob Woodward; skulle de lyckas utan ihärdigt slit? Slit kräver energi. Energi är massa. Massa förbrukas och omvandlas till värme. Med ökad värme minskar rörelsen. Med minskad rörelse följer värmedöd. Så, se till att ditt system har konstant hög energi och tillräckligt med massa för att omvandlas. Annars segnar du ner över det dåligt upplysta tangentbordet. En snabb Snickers hjälper dig inte ens i det läget. Eller….hm, e ju gött ju.

Nä, upp, hoppa, skutta, spring, lek, rulla, gå, cykla, skicka brottogram, gör åkerbrasor, dansa, träsvärdfightas, eller nåt annat! Själv ska jag ut med hunden…o göra allt det där. Får se om Sofia vill göra detsamma…

Andra bloggar om: , , , , , , , , intressant

2 reaktioner på ”Har du muskler och flåset nog att fälla en minister?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s