Årets snapsvisa, Horace och Einsteins mardröm

Jag undrar om Svenska akademin har lika dålig koll på verkligheten… ;)
Årets nyskrivna snapsvisa är utsedd av Vin & Sprithistoriska Museet. Det blev visan ”E=mc2” byggd på melodin ”Svenska slott och herresäten”. Vinnare bland 245 bidrag. För den intresserade går det att ringa 08-744 70 75 och höra på vinnarbidraget eller gå till Vin & Sprithistoriska för att läsa texten.
I juryn finns t ex Horace Engdahl och Tina Ahlin. Nu till juryns motivering: ”Visan överbrygger (obs stavfel) klyftan mellan naturvetenskap och konst och visar att allting icke är relativt, som Einstein trodde, utan att det i tillvaron finns något absolut.” (http://www.vinosprithistoriska.se/default.asp?id=3817EF9D-A8A7-497A-BE03-0F185FF0E9A8)

Nu lär Einstein vända sig i sin ”absoluta” grav, eftersom hans två relativitetsteorier bygger just på att det finns nåt som INTE är relativt (läs och lär Horace). Hans teorier säger att det finns något som ÄR absolut och konstant, och detta är ljusets hastighet. Det är ju inte direkt Einstein som har sagt att ”allting är relativt”. Men förmodar att juryn är förlåten. Kan tänka mig att såväl röstning som jurymotivering skedde vid en rätt så ”blöt”, ”absolutsponsrad” och ”historisk” kl 04:00-tillställning.

Andra bloggar om: , , , , , intressant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s