Handeln vill veta årets julklapp Del II

Detta är en uppföljning av min post från 5:e oktober, Handeln vill veta årets julklapp. Idag släpptes HUIs rapport Årets julhandel som innehåller utnämningen av årets julklapp. Enligt HUI blev det Ljudboken. Fasen, jag är inte så dum inte. Hade ljudboken med som eget förslag ”Ljudboken är inte ny, men kan ha fått nyväckt intresse.”. Good for me, en ”klapp” på axeln.

Ur HUIs rapport: ”Med ljudboken har den muntliga berättartraditionen återuppstått och på tre år har såväl antalet sålda ljudböcker som antalet utgivna titlar tredubblats i Sverige och uppskattningsvis har över 2 miljoner svenskar lyssnat på minst en ljudbok under 2006.”

I Metros och Pricerunners egen undersökning blev årets julklapp platt-TVn och Spa (Metro gillar att särskilja mellan män och kvinnor…). Nu blev platt-TVn årets julklapp, enligt HUI, redan 2004, men de faktiska önskemålen släpar oftast efter prognoserna. Å andra sidan, HUI rankar klappar som köps eller som folk är villiga att köpa. Metros undersökning rankar önskemål.

Jag har fortfarande inte lyssnat på en ljudbok. Har väl inte haft ”tid”. Give me a good one! Eller så är ljudboksutbudet inte överens med mina egna önskemål om innehåll. I o för sig, under senare delen av gymnasietiden brukade vi lyssna på CD-skivor med Tintins äventyr som insomningsmetod efter en ”blöt” kväll. Vet inte om det rankas som godkänd ljudbok…

”Rankar”, är det ett ord förresten? Äh, ett mobilt ord som ”funkar” för mig.

I vilket fall, i år väntas julhandeln intressant nog spränga 50miljardersgränsen. 50 000 miljoner. 50 000 000 000 kr. Geee… Money well spent. Om vi gillar avlopp… Down the… Kombinationen Tomte och Jesus har varit en god affärsmässig källa, 2 say the least.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

En reaktion på ”Handeln vill veta årets julklapp Del II

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s