En trött betraktelse av mitt eget kön

Bara en av tre män läser böcker, idiotgubbsjukprogram som My Bare Lady existerar, krafter i Polen vill skärpa abortlagen (göra den än mer konservativ) och skolor stängs på grund av små snoppars skadegörelse. Ett dagsplock. Vill ni en quickfix? En allomfattande enskild lösning till allt detta? Här är förslaget: – Gummikulor! Å nu menar jag inte såna som hänger. Pratar om höghastighetsprojektiler…

Andra bloggar om: , ,

3 reaktioner på ”En trött betraktelse av mitt eget kön

  1. Å mitt andra hemlands vägnar vill jag uppmärksamma resultatet i dagens folkomröstning, där många män tagit aktiv ställning för kvinnans rätt att välja. Ett personligt ”nej” ryms innanför ett politiskt ”ja” (till legal abort tom tionde veckan) – därför torde det finnas fler vinnare än förlorare.

  2. I Portugal alltså. Som därmed är på väg att lämna Polen, Irland och Malta som de enda EU-länder som förbjuder abort annat än i extrema undantagsfall.

    När man i Sverige diskuterar ”abortturism” är det för övrigt intressant att konstatera att sedan slutet av 1980talet har portugisiska kvinnor som varit tillräckligt informerade och haft råd sökt sig till Spanien, som haft (och har) en mindre restriktiv inställning till när en oönskad graviditet innebär risk för kvinnans psykiska hälsa. Så till den grad att en av klinikerna ”för frivilligt avbrytande av graviditet” nära gränsen har en stående annons i en av landets största dagstidningar.

  3. Ja, det gamla och det nya möts och långsamt sker det förändringar. Får väl hoppas att soffliggarna inte kommer avgöra att lagförslaget inte kommer genomföras med tanke på det låga valdeltagandet. Får också se om katolska kyrkan likt grekisk förlaga kommer sätta ännu en Socrates på de anklagades bänk för att ha ”vilselett ungdomen”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s