EPiServer kan börja brinna

EPiServer som webbpubliceringsplattform är för många ett dagligt arbetsredskap. Flertalet kommuner och företag använder EPi och det används och brukas av flertalet redaktörer och administratörer. Men jag misstänker ett Microsoft har mer att säga till om än vad EPiServer skulle vilja erkänna. Systemet bygger helt på Microsoftteknik och i gränssnittet så använder redaktörer och administratörer (oftast) Internet Explorer. All redigering av text görs direkt på webbsidan med den inbyggda editorn som är helt kompatibel med IE. Inget konstigt med det, men jepp, du gissade rätt, det finns ingen funktion mot FireFox (eller annan webbläsare).

Men nu serru, nu ska EPiServer 5 (arbetsnamn EPiServer CMS), de är på version 4.6, bli kompatibelt med FireFox. Allt enligt Roger Wirz, production manager på EPiServer AB. Men, men… Det finns givetvis ett aber, å här hör vi Steve Ballmers andetag genom den svarta hjälmen genom Rogers ord: ”Vissa funktioner kommer att fungera något annorlunda än i IE men det kommer att fungera. Det kan dock noteras att man kommer att behöva byta ut den inbyggda editorn till en egen tredjeparts editor då vi inte kommer att anpassa just editorn till Firefox inom överskådlig tid.”.

Att EPiServer är ett bra system spelar mindre roll här.
Monopol är inte bara ett sällskapsspel. Det är även ett redigeringsgränssnitt.

[Textens läsbarhet: LIX-index 44]

Andra bloggar om: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s