I Uppdrag Gransknings spår och mr Rather

Fortsätter gärna kring Uppdrag Granskning och mediavärldens roll som gatekeepers. Journalister har kommit extra på tapeten det senaste året. Det har diskuterats kring deras roll, deras uppdrag, deras ägande, osv. Nu har en av de äldste inom gebitet, Dan Rather, gett sig in i debatten och kallar dagens journalister för knähundar. En journalist ska vara en vakthund enlig mr Rather. I samma veva gav han så kallad medborgarjournalistik en boost: “The Internet is a tremendous tool for not just news, (because) its potential is unlimited for that,” Rather said, but for “illumination and opening things up.” (källa CNET)
rather_550×366.jpg

Gammelräven Rather tycker sig se att journalismen idag behöver ett ryggradsbyte. Ja, varför inte.

Andra bloggar om: , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s