Sammanfattning av Ordförande Persson i kod

Här följer den intressanta sammanfattningen av första delen av dokumentären Ordförande Persson.

GP i storglas som ljuger om tillsättning till ny ordförandepost. GP kort därefter med munsår. IK ville inte ha honom. GP får plastmapp av talman med maktbrev. Två år senare GP utan storglas. GP höjer ena ögonbrynet. Det stannar där fram till nu.

GP tycker han är ensam. GP tror att han själv tar alla beslut. GP i munsår tycker gamla regering var trött. GP startar bratpackregering med fårskock. CG går före GP. LP måste titta upp på CG. GP tycker om CG: han har heller inget gratis och sunt förnuft men saknar tydligen språkförmåga. GP har storglas igen och ögonbryn verkar hänga. GP firar CGs 15årsdag. På tal om språkförmåga.

GP och EF pratar känslor bland häckar. GP tycker social status avgör prat om känslor. EF gör Svart på Vitt-inslag. GP i studentskrud. Tjockglasögon. Tillbaka till 90-tal. GP har vit TV på kansliet. GP i munsår igen. GP tycker vi är Italien. GP tycker inga andra regeringar ska finnas, någonsin. GP tycker förändring av regering är Italien. GP kallar OJ för Olle och tycker inte han är kvick. GP ser ner på Tok-Olle men försöker dölja det genom att säga att OJ överraskat.

GP åker långVolvo i öststater. LP når PN till midjan. GP tror Östersjön ska bli maktcentra. GP vill skapa ny Warsawapakt. BJ gör entré. GP säger BJ inte kan klä sig själv. GP har dalahäst som sitter på ändan.

CB är ett spöke enligt EF. GP tycker CB är fladdrig. GP har stålglas MED höjt ögonbryn. GP bär gult i Björkvik. GP talar mer Östersjön och ekologi. EF nickar och nickar. GP är i Rinkeby. Rinkeby har borgmästare. MW vill inte vara förband. MW, parhästen i valrörelsen -98, förd bakom ljuset. GP kommenterar MS och tycker inte hon politisk är märkvärdig. Inte mycket smart över hennes läppar enligt GP. Men MS får vara med ändå. GP i grund och botten ett svin. Valet en katastrof. Uteliggaren CH hälsar på GP. GP åker hem och sover. MW tar beslut och väljer familj. Misstroendevotum mot GP. GP i doldkameravandring tycker CB är en dålig människa.

EU, toppmöte, 1998. HK tror han är en apa. Tydligen europeisk apa. Från Gibraltar förmodligen. GP säger att HK äter smör, smör och smör. HK GP berättar i norsk skrud. Senare, GP känner sig äcklig. GP i dålig fysisk form. GP ska fira 50årsdag i riksdagen. GP fyller år. GP får böcker av CB. AL är budbärare av ryskt paket. Passerat tullen? Vårbudget -99, GP vädrar statskupp. EÅ avgår. GP har kört över EÅ men tycker själv han blivit lurad. BR gör entré.

SLUT del 1.
Medverkande:
GP – Göran Persson
IK – Ingvar Karlsson
LP – Leif Pagrotsky
CG – Carl XVI Gustaf
EF – Erik Fichtelius
OJ – Olof Johansson
PN – Pär Nuder
BJ – Boris Jeltsin
MW – Margot Wallström
MS – Mona Sahlin
CH – Camilla Henemark
HK – Helmut Kohl
AL – Anna Lindh
EÅ – Erik Åsbrink
BR – Bosse Ringholm

MISSA INTE UPPDATERING OCH SAMMANFATTNING AV ANDRA DELEN.

Andra bloggar om: , , , , ,

En reaktion på ”Sammanfattning av Ordförande Persson i kod

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s