Sammanfattning av Ordförande Persson i kod – tredje delen

Här följer den intressanta sammanfattningen av tredje delen av dokumentären Ordförande Persson.

Ska handla om hökar tydligen. September 2002. Valrörelse. Sagerska igen. GP har frid. GP har förträngning. GP oklar vad han har. Samtidigt, BL leker med ballong. MO, LL och AS är nytt pojkband. GP tänker i grön storstol. VP är tokfransar eller sufflé. MP gör entré och ställer krav. Klockanåttamöten är hårda kärnan för GP. GP vill kalla mobiltelefon för nalle. Landstingsråd är ständigt berusade. Förhandling efter valet. GS är agitator men inget problem längre. Gröna hotar. GP har storglasbränna. Mittenpartierna kåta. MP är stöddiga, otrevliga, smäller i dörrar och ljuger enligt GP. Men makt är viktigast. GP vill regera.

Regeringens matsal är maktens rum. GP äter ensam. Inga andra än GPs vänner får äta där. Å GP äter ensam. GP och MO är osams. GP vill ha förkläde om MO i närheten. GP vill inte längre ha med MO att göra.

Harpsund. GP ensam. Äktenskap i dvala. GP efterklok. Skilsmässa fem år för sent. GP socialt utanför. Regeringskansli har uppenbarligen egna jackor. GP vårsolar och fågelskådar. Fortfarande inga hökar.

2003. Irak II. GWB i pappas fotspår. GP gillar inte. OP spökar. GP använder om-argument. Om om fanns skulle jag vara kanin på Gotland. GP bär inte plakat. GS straffskattas för ickeskatt. GP bättre vän med GS nu. GP ringer GS om resorna. GP varnar GS. GS verkar inte fatta enligt GP. GS avgår.

EMU-omröstning 2003. EMU splittrar. Klipp bakåt. GP tveksam. Först nej, sen vet inte, sen kanske, sen hur kan vi avstå, sen det är bäst, sen nej, sen ja, sen ja kommer vinna, sist nejsidans argument sämre. Valarbete inför EMU. GP talar för. Näringsminister LP talar för nej. GP i nalle med PN. GP förstår inte varför Telia inte har täckning. GP tycker inte om kamrerer. GP besviken på LP. LP har inte skrivit artiklar om näringsliv. LP har istället skrivit om EMU. Artikel finns t o m på webben. GP kokar. LP viker sig inte. GP misstänker ränker.

Presskonferens 10 september 2003. GP om överfall på AL. AL död. GP håller minnestal. Ingen är oberörd. Valet genomförs. Begravning. MW tar adjö. GP såg efterträdare i AL. Valvaka. GP vandrar. PN står still. Inklipp till GP om LP. GP tycker LP varit splittrare . Valresultat en stjärnsmäll. GP vill inte kicka LP. EF förstår inte varför. GP vill vara en vän med alla. LP tydligen ledsen. GP vill inte kicka ledsen. Men MW fockas. Nån måste ju få bära ett huvud. MW en märklig person enligt GP. GP håller nedsvärtningstal om MW. MW inte gjort något politiskt på länge. GP säger MW åkt bananskal hela tiden. GP skickar henne till Brasilien. Så går det för illojala.

2004. CG träffar annan sultan. CG imponerad. GP suckar. GP tolkar CGs ord. GP berättar vad CG egentligen sa. GP försvarar CG. EF försöker pressa. Men vad är väl en bal på slottet. Jo allt för GP med ny fru från Systembolaget. AS ska vara mindre sprallig. AS gör utspel om för hög förmögenhetsskatt. GP har problem med flugan. GP kär. Inte en enda hök i sikte.

SLUT Del 3
Medverkande:
GP – Göran Persson
EF – Erik Fichtelius
BL – Bo Lundgren
MO – Maud Olofsson
LL – Lars Leijonborg
AS – Alf Svensson
VP – Vänsterpartiet
MP – Miljöpartiet
GWB – George W Bush
OP – Olof Palme
GS – Gudrun Schyman
PN – Pär Nuder
LP – Leif Pagrotsky
AL – Anna Lindh
MW – Margareta Winberg
CG – Carl XVI Gustaf
AS – Anitra Steen

För du som missade andra och första delen, gå till första och andra.

Se även extraklipp här.

Andra bloggar om: , , , , ,

En reaktion på ”Sammanfattning av Ordförande Persson i kod – tredje delen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s