Sammanfattning av Ordförande Persson i kod – sista delen

Här följer den intressanta sammanfattningen av fjärde delen av dokumentären Ordförande Persson.

Stenletaren. FNs generalförsamling 2005. GP är världsledare. Handslag och kindpussar. FN är så fjärran från kommunpolitiken tycker GP. GP vill inte jobba med världsledare. Iallafall inte på plats. Vill mer folkbilda och vara företagare. GP vill ha egen täppa. Saknar fastighetskrasch. För mycket stockholmare enligt GP. GP har väldigt svag uppfattning om hur andra lever. GP tror han är utan medel.

GP och AS cyklar. De har könssegregerade cyklar. GP och AS har följebil. Cross Country, Volvotyp med antenner. GWB gör instick. GWB är dikotomins mästare. GP säger att GWB sagt honom att han, GWB, har uppdrag från Gud. GP ska prata med GWB om MG. Eller just det. Han ska inte det. Det går inte säger GP. De bör veta det ändå tycker GP. April 2004. GP och GWB i Vita Huset. GWB försöker hitta ord. GP ställt ultimatum till GWB innan. Släpp eller åtala MG. Allt enligt GP. Svensk reporter med på dealen på presskonferensen. Mycket förvirrande. GP hävdar adlib och improvisation. Instruerar press att inte trampa på Vita Husets gräsmattor.

Irak 2004. Upptrappning. Länder pressas om att ta ställning. TB ställd mot magentavägg. GP uttrycker oro för den hygglige pojke som TB är. Men TB har åldrats. GP gör diagnos på TB. Dragen skarpare. Hjärtproblem och pacemaker. GP ser på egen ork. Omotiverad. Anser sig haft omänsklig arbetsbörda. Höft gör ont. GP vill inte jobba mer. Efter AL ingen klar efterträdare. Kanske PN? PN närmaste man. En viskare och öronsmakare. PN kallas för Pärra. GP beskriver PN. MM drar en vals med GP. Oklart varför. GP uppskattar PN men opinion inom partiet att det ska vara en kvinna. Enligt EF? Enligt GP? MW gör besök från EU. GP vill ha henne till minister. MW vill inte ha den posten. GP sur. GP tror han varit snäll, men det GP vill, vill inte MW. Men GP verkar vilja ha MW som efterträdare. Men då måste MW komma hem. GP har ont. MW gör uttalande. GP blir rasande. GP känner sig förföljd. GP bäddar med Landstingsset.

Augusti 2004. Alliansen framträder. FR uttalar enande. GP ser inget personligt hos FR. Det är noll enligt GP. GP på kryckor. Tsunamikatastrof. Ledarskap på prov. Borgelig opposition kritiserar. GP beskriver i januari 2005 vad som hände. Dag 1 förvirrat. Dag 2 läser regering på webben och kvällspress. CG träder fram vid minnestal. CG framstår som bättre än GP. FR tycker CG regerar som en ledare. LL gnäller. MO i förra glasögon. GP slår ifrån sig om påhopp. LL speciellt dålig. GP har nog rätt. LL är gnällig.

GP i arbetsledarroll på byggplats. Sin egen byggplats. Hus för rik person. Yta behövs för säkerhetspolisen säger GP. Men GP har rätt. GP är rik person. GP tror sig se en räv. Trodde han letade efter hökar. GP försöker vara insiktsfull. Pratar om förföljelse. Orolig för Aftonbladets häxjakt. Kan skapa hotbild.

Partikongress 2005. Strid om föräldraförsäkring. GP skrattar och blir tokig. EF tycker GP gör grodor. EF tycker GP pratar mycket om andra inför andra. GP slår ifrån sig. EF låter införa klipp från tidigare grodor från GP. GP menar att det handlar om dagbokstankar. Uttalanden inte offentliga menar GP. EF försöker pressa. GP menar han måste ta striden och säga ifrån. GP anser sig vara oinbjuden från början. GP uttalar sig om personkult och mediabilder. Bara bakgrund, aldrig sak. Vi lever i en sån tid enligt GP. Media är snuskigt. Sprider sig som ringar på vatten. GP kan faktiskt ha rätt. GPs irritation växer med åren. GP tycker DN otäck tidning. Dagstidningars svar på TV8 enligt pressekreterare PA. Journalist pekas ut som riktigt okunnig och rädd.

Konstitutionsutskottsförhör. LF ifrågasätts särskilt. HD och LD osams om vem som ringde. GP tycker det är absurd situation. Mardröm. LD en ständig bakgrund. Hangaround. Mest erfarne tjänsteman inom EU tycker GP. LD anklagas för att smitit till älskarinna. HE, departementsråd, pekas ut. GP tycker svenska feminismen är totalt kraftlös. Inga röster hörs om hantering av HE tycker GP.

Våren 2006. Sagerska igen. Måsarnas skrik som tydligen tränger igenom pansarglas. GP avfärdar opinionsmätningar och förlitar sig på uppenbarelse. GP vet att han kommer vinna valet. Stenkaniner i trädgård har berättat. Glasklart tror GP. Augusti 2006. GP valtalar. Publiken är äldre. Äldre. Verkar varmt. GP tror de klarar valet. Bara tror? Uppenbarelsen då? Alliansen är svag. FR särskilt tunn enligt GP. Inga statsmansmässiga personer. FR gör sysselsättningsfråga som Frågan. Alliansen åker buss. FR jagar GP om sysselsättningen. FR kallas för Tvålen enligt GP. Får inget grepp om FR. GP höstsolar på Bromma. En dag innan valet. Valvaka. Tyst och chockat. Prognoser fram och tillbaka. PN äter äpple. Tvålen för hal. Folk vill tvätta tydligen. Det är inte klokt säger GP. Nederlag ett faktum. JE blir rädd för GP. JE hoppar till. PN och GP småpratar. Beslut tas. Dags att avgå. Ingen tvekan enligt GP. GP tackar. GP älskar alla. GP åker bil från vaka.

GP postumt valspråk: Aldrig ensam, alltid ensam.
MS glider förbi. Damernas nästa.

SLUT Del 4
Medverkande:
GP – Göran Persson
EF – Erik Fichtelius
AS – Anitra Steen
GWB – George W Bush
MG – Mehdi Ghezali
TB – Tony Blair
PN – Pär Nuder
MM – Mamma Mu
MW – Margot Wallström
FR – Fredrik Reinfeldt
CG – Carl XVI Gustaf
MO – Maud Olofsson
LL – Lars Leijonborg
PA – Peter Akinder
HD – Hans Dahlgren
LD – Lars Danielsson
HE – Helen Eduards
JE – Jan Emanuelsson
MS – Mona Sahlin

För du som missade tredje, andra och första delen, gå till första, andra och tredje.

Se även extraklipp här.
Hos DN. Mer hos DN om MW.
Hos SVD.
Andra bloggar om: , , , , ,

2 reaktioner på ”Sammanfattning av Ordförande Persson i kod – sista delen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s