Stockholmare saknar flagga

Stockholmare är inte en etnisk minoritet. Till förtret för Kuba förmodligen. Enligt diskrimineringsombudsmannen, DO, räknas stockholmare inte som en etnisk minoritet och kan därför nekas jobb med hänvisning till ursprunget. Allt detta enligt DN som tar upp fall där Stockholmare jobbmobbas i Lund. Personligen undrar jag vad som krävs för epitet Stockholmare. Lär ju inte vara innehavare av ett 08-nummer. Måste vara tufft att vara Stockholmare. NÄSTAN lika tufft som att vara kvinna, äldre, utlänning, invandrad, norrlänning, skåning, östgöte, västgöte, gotlänning, lantis, förortsunge, osv. Är nån förvånad? Vi ÄR diskriminerande och diskriminerade i många lägen. Fråga er varför över 80 procent av alla jobbtillsättningar går via kontakter. Fråga er varför 80 procent av alla jobb inte ens anmäls till AF och andra ”förmedlare”. Att IT-branschen nu ”skriker” att det saknas folk är rena skämtet. Saknas inte folk. Det saknas insikt och äggstockar. Kolla på era egna arbetsplatser. Om ni har något jobb. Gäller inte det senare vet ni alltför väl vad jag pratar om.

Andra bloggar om: , , , , och annat intressant.

En reaktion på ”Stockholmare saknar flagga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s