Köttsallad till hjärtslaget

Sitter och bläddrar i Husmoderns När – Var – Hur, utgiven 1950 på bokförlaget Forum. Förutom att boken är en fantastisk inblick i könssocialisering och könsroller så ger den ”vardagliga” recept till hemmets matbord.

Vad sägs om klassikern Lungmos bestående av:

  • 1 hjärtslag
  • 2 dl korngryn
  • 6 vitpepparkorn
  • 6 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • salt, socker, vitpeppar och vetemjöl.

Skär upp hjärta och lungor, ta bort luft- och matstrupe, skölj hjärtslaget väl och låt det ligga i vatten, helst över natten…

Eller varför inte Köttsallad med kokt sås:

  • 3 dl köttrester
  • 3 inlagda rödbetor
    Salladssås:
  • 1 – 2 msk smör
  • 3 – 4 dl buljong
  • 1/2 dl rödbetsslag
  • 1/2 dl grädde
    salt, socker, senap, vitpeppar, vinäger

Alternativt Köttsallad med majonnäs.

Hm, undrar när dessa ska komma som ICA:s egna varor?

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s