Sitter och bläddrar i Husmoderns När – Var – Hur, utgiven 1950 på bokförlaget Forum. Förutom att boken är en fantastisk inblick i könssocialisering och könsroller så ger den ”vardagliga” recept till hemmets matbord.
Vad sägs om klassikern Lungmos bestående av:
- 1 hjärtslag
- 2 dl korngryn
- 6 vitpepparkorn
- 6 kryddpepparkorn
- 1 lagerblad
- 1 gul lök
- 2 msk smör
- salt, socker, vitpeppar och vetemjöl.
Skär upp hjärta och lungor, ta bort luft- och matstrupe, skölj hjärtslaget väl och låt det ligga i vatten, helst över natten…
Eller varför inte Köttsallad med kokt sås:
- 3 dl köttrester
- 3 inlagda rödbetor
Salladssås: - 1 – 2 msk smör
- 3 – 4 dl buljong
- 1/2 dl rödbetsslag
- 1/2 dl grädde
salt, socker, senap, vitpeppar, vinäger
Alternativt Köttsallad med majonnäs.
Hm, undrar när dessa ska komma som ICA:s egna varor?
Andra bloggar om: husmoder, mat, kött, EMV, EVM, ICA, kön, könsroller