Tre Kronor tog brons, men bara i Kanada

I Sverige kallas de för Damkronorna och då sker saker i det dolda. Inte för de själva utan för svensk media och herrar i tintinfrisyrer och tunna kostymer med pikétröjor under. Nåväl, jag är förbannad, in lack of a better word. Det har pågått ett hockey-VM i Kanada – Winnipeg/Selkirk i Kanada, 3 – 10 april, 2007 IIHF World Women´s Championship, men TV, tidningar, radio och sportjournalister verkar inte bry sig. Inatt tog Tre Kronor VM-brons efter vinst över Finland med 1 – 0. En dramatisk match där Kim Martin skadade ledbandet allvarligt i mitten av sista perioden. In med Sara Grahn som höll för trycket inför över 8000 åskådare. Hade det varit herrar på isen hade allehanda krönikörer krävt bragdguld till Sara, men men…

martin1.jpg

Istället handlar det mer om division 5 herrar fotboll i våra tidningar, SVT 24 anser att faderskapet kring Anna Nicoles barn är mer viktigt, herrarnas lilla hockeyliga i Sverige anses mer världslig, samt det var säkert någon ”viktig” speedwaytävling nånstans i den minsta hålan i långtbortistan som behövde bevakas mer. Å just det, glöm inte innebandyn! Denna spridda världssport! Den KRÄVER ju direktsändningar!

Å kom inte nu med argumentet att mediatid kommer med framgångar. Att Damkronorna får mediatid om de presterar, osv. Med samma argument borde väl herrarnas Tre Kronor aldrig visats på TV mellan 60-talet och fram till 1987. Förlust mot Vitryssland i OS 2002. Ingen framgång, ingen prestation (som ”godkändes” iallafall), osv. Men mediatid…2 the roof!!

Aftonbladet har några korta rader om bronset. Lika lite hos SVD och DN. Svenska Ishockeyförbundet ger dig lite mer. Vill du däremot ha mer kött så får du gå till mediavärldar där det råder mer jämvikt. Go Canada Go!
Damkronorna finns även online
.

Btw, vill du ha svenska landslagets officiella skrivbordsunderlägg i burken, klicka på bilden.

sweden_desktop.jpg

Grattis till bronset!
Andra bloggar om: , , , , och annat intressant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s