OS i London är i spillror

Som insnöad på kommunikation, information och mediabrus så är det smått fantastiskt med bruset kring logon för OS 2012 i London. En logo som kostade, som vanligt, alldeles för mycket pengar och som sedan tolkas av ALLA. Hörde generalen för Londonadministrationen på radion där han sa: – It’s JUST a logo! It’s not the end of the world… Samtidigt sker det t o m demonstrationer och massiva namninsamlingar för att de ska byta logo. Underhuset vibrerar av olika utsagor, helt i skön brittisk underhussnobbism. Överhuset är ju som sagt bortsnappat från dagordningen.

londonoslogo.gif

It’s JUST a logo! Smaka på den ett tag. Tror inte han får jobb hos McDonald’s efter OS-gigget iallafall. I vilket fall, symboler – dess betydelser, dess semiotik, dess användning är något vi alla berörs av dagligen. I större omfattning än vi tror.

Men visst, logon är förskräcklig. Blir kul att se myller av människor under invigning som formar logon, vilket traditionsenligt kommer filmas via sky-cam. Vem satan på designbyrån Wolff Olins har ritat skräpet? Just det, gamle hjälten Sebastian Coe är ju OS-bas. I see. Han vann OS i Moskva, 800 meter… Å vill därför hedra den gamla fina sovjetiska statsarkitekturen! There U have it. Iallafall i min tolkning.

Svd – OS-symbol ger svarta rubriker.. 
Andra bloggar om: , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s