Verksamhetsarkitektur kan vara nyckeln…o så lite SOA

Hade förmånen att samtala med Per Björkegren, chefsarkitekt på Sogeti, i samband med en SWEAN-konferens förra veckan. Plats Sätterstrand där snart invigningen av oberoende testlabb sker. Är du intresserad av tillståndet av verksamhetsarkitektur, förändringar kring IT-arkitektur eller undrande kring SOA (ska inte förväxlas med EA…) så är Per rätt person att komma i kontakt med. SWEAN, som står för Swedish Enterprise Architecture Network, är ett leverantörsobundet dynamiskt nätverk utan formell medlemsregistrering. Istället handlar det om att idéutbyten, goda exempel, runda-bordsdiskussioner och att hålla sig ajour inom område EA, IT-arkitektur och IT-governance.

”Sveriges konkurrenskraft blir lidande om inte arkitekturtänkandet slår igenom. Den som inte inser att verksamhetsarkitektur är en grundförutsättning till en framgångsrik verksamhet kommer att stöta på stora problem framåt” (Per Björkegren)

Jepp, no arguments from me.

För dig som vill ha mer ”kött” kring SOA ska hålla ögonen öppna för boken SOA for Profit, nyligen utkommen från Sogeti. Ett antal SOA for Profit-seminarium kommer även hållas under hösten vet jag. Kolla via Sogetis kalendarium för datum.

Hela storyn med Per finns hos Compare.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s