Testlabbet på Sätterstrand snart i ny kostym

Kommentar den 12 maj 2008 av bloggägare:
Det har uppmärksammats att det finns en del som uppfattat det här inlägget som kritiskt mot testlabbet på Sätterstrand. Min enda kommentar till det är att dessa personer nog behöver läsa inlägget igen där de klart ser att förhållandet är tvärtom. Inlägget handlar om invigningen.

Testlabbet på Sätterstrand är invigt. Med handpåläggning av Landshövdingen. Högtidliga tal, små anekdoter, skämtsamma inslag, ljusramper och ett alldeles för långt bildspel. Det bjöds även på väl dukad buffé. Såväl Sogeti som TietoEnator pratade sig varma om betydelsen av testlabbet. Å visst, jag kan se och förstå dess betydelse. Går inte att förneka att rätt utnyttjat och utfyllt så är det oberoende testlabbet på Sätterstrand unikt i Sverige, ja unikt i Europa. Compare och andra inblandade ska vara stolta och ska hyllas för sin vågade övertygelse.

Kan ändå inte undra om känslan av antiklimax infann sig. Där var sisådär 140 personer samlade som fick en pampig invigning med en stegring i förväntan att få se testlabbet in action. Efter invigning, ljus, show, tal och vandring – på med blå tandläkarskoskydd och så in i testlabbets lokaler. Där många av de samlade förväntade sig minst att det skulle finnas folk som testade, burkar som surrade, lampor som blinkade, skärmar som flimrade, servrar som knäppte, arbetsstationer som belastades, at least. Men….i stort sett tomt. Tomma lokaler, arbetsplatsutrymmen utan burkar, inga personer, ingen verksamhet…o snälla, kan någon ta bort alla lappar, ark och skyltar som har med det institutionella Sjukvårdscentrum att göra.  Men visst, allt nödvändigt finns, under ytan och längs väggar – nät, infra, ups, bladservrar, kylsystem, säkerhetssystem, el, osv. Problemet är bara att invigningar är till för de oinvigda. Invigningar är till för de som ännu inte vet. Invigningar är till för de som ska berätta för andra. Invigningar är till för att uppmärksamma. Invigningar är till för att sprida ordet. För de redan insatta, de redan invigda, är invigningar oftast ett avslut. De VET redan. De ser vad som finns under ytan. De vet vad som har gjorts. De ser det som ännu inte är där.

Namnge testlabbet, idag är sista dagen.

I övrigt ser jag fram emot nästa SWEAN-initiativ.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s