Pluto blir mindre och mindre, snart i Princestorlek

Läser i pappersupplagan av Guardian Weekly att vår käre gamle planet Pluto har blivit mer nervärderad. Först blev Pluto av med sin planetstatus, nu är den inte ens störst av de dvärgplaneter den nu tillhör. Det var ju Eris, en 24oo km bred klump, så kallad dvärgplanet, som startade problemen för Pluto. Nu visar Hubble och Keck-observatoriet att Eris till o med är större och tyngre än Pluto, en sisådär 27%. Å det e ju viktigt ”me pocenten”!

Från nio planeter i solsystemet, ner till åtta, o så nu kanske uppgradering av Eris till nummer nio? Passar ju bättre med gamla läroböcker. Pluto, formerly known as… Kan tänka mig att Pluto gör en Roger Prince Nelson-Prince-the Sign-the Artist formerly known As-resa. Måhända även ner till samma storlek. Stars glow, stars fade… Only the plastic on their cheeks remain.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s