Putin tar hjälp av Izzard för flaggning

Ryssland är så sött. Efter att ha försökt ta död på oroliga element i London, har de nu en tid styrt kosan mot Arktis botten. Strategin är glasklar, säkra gas- och oljefyndigheter under havsbotten. Taktiken är slående. Efter ha lyssnat på Eddie Izzard kom herr Putin fram till att det hela ska gå till genom ”the cunning use of flags”!

We stole countries with the cunning use of flags. Just sail around the world and stick a flag in.
”I claim India for Britain!” And they’re going, ”You can’t claim us, we live here! Five hundred million of us!” – ”Do you have a flag?” – ”We don’t need no bloody flag, it’s our country!” – ”No flag, no country! Those are the rules, that…I just made up.”

Underbart.

Aftonbladet summerar.
DN ger sin syn.
SvD är inte sämre.
Flaggnoterat tidigare av Säkerligen.

Andra bloggar om: , , , , , , , , och annat intressant

4 reaktioner på ”Putin tar hjälp av Izzard för flaggning

  1. Jag tycker man skall applådera bedriften, att sätta en flagga av metall på 4 kilometers djup under havsbotten. Låt oss inte förledas av amerikanska medier att fnysa åt detta! Om det hade varit en amerikansk ubåt, ja då skulle vi ha kunnat läsa i den svenska pressen om en ny vetenskaplig framgång!

  2. Haha.. Jänkarna var där redan 1958, (som vresiga gubben kanske missat) och vad exakt menas med ”förledas av amerikanska medier”?

    Endast ett av flera ryska handlingar som säger något om den nuvarande situationen i landet, komplett med de vanliga hyllningarna i rysk statstv.

    Jag ser fram emot dagen de landar på månen!

  3. Ja, Vresigheten. Jag tror nog inte att bedriften är att beaktas som vetenskaplig framgång. Att sätta en flagga 4 km ner har nog inte varit en större svårighet de senaste 20 åren. Å jänkarnas besök -58 var ”bara” första gången besök under isen, inte på botten. Kapten Nemos Nautilus (den riktiga) var än tidigare.

  4. Pelle! Amerikanska medier har ett mycket stort inflytande på vad som rapporteras i västvärlden. Amerikanarna har inte något monopol på nyheter, men dom har mycket stort inflytande och uppmärksamhet. Speciellt i vårt land. Tänk efter lite grann. När läste du senast ett referat från en tidningsartikel från Kina, Indien, Brasilien eller Ryssland? Jämför sen med hur många tidningsartiklar som har sitt ursprung i USA.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s