Recensent på GP gör en Kerstin Hallert

Way out West blev lyckat. Såväl medialt och publikt som upplevelsemässigt personligen. Vi hängde där bara under fredagen, men vad gör väl det. Målet var ju den lille och de hoppande barbröstade kompisarna kring honom. Förutom Manu även lite Salem, såg Hello Saferide och Laleh, hisslyssnade på Albert Hammond (sonen alltså) utan att komma undan, tog paus när Hellacopters spelade tre ackord, hoppades Primalskriket skulle sluta och höll öppen linje till avdelning Geriatrik på Sahlgrenska när Pogues stapplade förvirrat omkring. Gick då hem.

Såg sedan i GP att någon Daniel Claeson recenserat Laleh:

Visflum
Vad är det som händer, Laleh? Hur kunde det gå så här illa? Under en halvtimme är det så fladdrigt, flummigt, underligt, ja till och med riktigt dåligt, att man verkligen börjar undra. Hon koncentrerar sig på sin visådra, men lyckas slarva bort enkelheten. Mycket beroende på att hon har estetklass 2A från gymnasiet som kompband, ett gäng som hellre spelar stråke på ståbas än gör vettiga komp och arrangemang. Något som visar sig extra tydligt när hitsen mot slutet äntligen kommer. I hopplöst tama och bortkastade versioner. En dunderflopp.

Jag kan inte än att stilla undra att DC gjort en Hallert. Var verkligen Daniel Claeson där? Nå redaktionen på GP. Har ni verkligen kollat att herr Claeson var på WoW och såg Laleh? Ett tips kanske. Läs recensionen igen. Å läs den. Läs faktadetaljer och fråga er sen. Var Daniel Claeson och såg Lalehs framträdande? Eller fick han det berättat för sig av annan närvarande…

Någon Daniel Claeson har annars recenserat sig själv i sitt eget musicerande. Ja, sa jag inte det. Någon DC är själv artist! Eller…var….eller trodde sig vara. Fidget. Nån som minns? Kanske varit full på nån Nationshåla vid ett svenskt universitet under 90-talet och glömt bort dom? Nåja, på tal om estetklass, här finns ett smakprov på Claesons egen klass. Gissningsvis mycket bättre än Laleh tycker han nog själv. Eller ytterligare en dunderflopp?

Kanske det mest märkliga var ändå att hitta sitt paraply när det hela var över. Å i förlängningen var nog ändå sälarna det bästa…och det mest tragiska.

Egen relaterad post.
DN summerar.
Anna(n) mer nyanserad recension.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , och annat intressant

En reaktion på ”Recensent på GP gör en Kerstin Hallert

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s