Det sanna Sverige visar sin yta

TV-programmet Sverige hade ett inslag redan i våras om ”Det sanna Sverige”, Magnus Eriksson och Jesper Lewéns webb- och resprojekt att med digitalkameran fånga det riktiga, avskalade, oretuscherade, offentliga miljö-Sverige. Såg att SVT hade herrarna i morgonsoffan i dag.

Det är ju så rätt! Det bebodda Sverige är betongfult. Domuskyrkor, outnyttjade fontänområden, bänkplatser där ingen sitter, skitiga gamla industriområden, ABC-strukturer, osv. Åk tvärs genom Sverige och kolla. Bostadsområden som håller på att förfalla, så kallade gemensamhetsutrymmen där maskrosorna regerar, rostiga stålkonstruktioner för att hålla upp ledningar.

Det sanna Sverige kan skapa fantastiska dokument över vår samtid. Var bara uppmärksam på att urvalet lätt kan skapa en uppfattning om normalitet…

Andra bloggar om: , , , , , , ,

En reaktion på ”Det sanna Sverige visar sin yta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s