Landshövding bloggar inifrån Kina

Kina är medialt i ropet extra i år. Förutom en pågående jordbävningskatastrof så står värdskapet för sommar-OS för dörren. Världens blickar mot Mittens rike och stora frågetecken kring Kinas öppenhet mot omvärlden, yttrandefriheten, censur av medialandskapet (framförallt social webb), mänskliga rättigheter, osv.
Intressant att då se landshövdingen i Värmlands län, Eva Eriksson, som bloggare inifrån Kina, just nu. Hon och representanter från Värmland är i Fujian där hela resan, de hon träffar, avtal, kort, betraktelser osv görs tillgänglig via en blogg på webbplattformen Blogger. Enligt uppgift verkar inte skribenten på plats själv kunna se bloggen, men alla inlägg via mobil uppkoppling och e-post fungerar som direkt publiceringsform.

Bloggen nås på http://landshovdingen.blogspot.com

En reaktion på ”Landshövding bloggar inifrån Kina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s