Ska jag eller inte…

Har nu varit i valet och kvalet om jag ska skaffa en netbook. På nåt sätt inbillar jag mig att den ska frisätta tid, inspiration och resurser för att bli mer skrivande och socialt webbnärvarande. Har inte ”hunnit” under nåt år nu, vilket i sig är bad excuse, att vara intressanta sociala sfärer på nätet, skriva mer, osv…
Men då tänker jag…aha..en liten dator med mobil närvaro och med en djävulsk batteritid! Där har jag lösningen! Sure…
Å varför skulle inte min 13’3 tums bärbara funka!? Suck…

Samsung NC10 eller Acer Aspire One D250 eller 531? Det tråkiga och det som känns lite meningslöst är ju att dessa smådatorer spottas ut från tillverkare och de står inför brytpunkt att antingen försvinna eller gå upp i 12’tumsskiktet. Å då har syftet försvunnet med dem… Sen är de ju SÅ lika. Samsung väljer jag ju för batteritiden, formen (även med batteri), skärmen (är matt och funkar därför UTOMHUS!), tangentbord och rating. Acer för storlek, är nyare, billigare, fixat till pekplatta och uppgraderat batteritid.

Finns även koppling till den digitala staten. Personligen tycker jag stora delar av statlig förvaltning och de som där i jobbar mycket på resande fot, utanför Sverige, skapar och nätverkar, osv borde få varsin netbook och koppla hela domänen mot Google eller liknande. Hantera all dokumenthantering, e-post, IM, projekt osv via webbgränssnittet. Som det är nu sitter staten i käftarna på Microsoft och inbundenhet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s