Kärt barn har många namn, eller är det barnbarn som är global killers?

Influensatider. Alla tider är influensatider. Dags igen, nytt namn, kanske en ny stam. Får veta via redaktionen på Krisinformation.se att WHO har bytt namn på influensan igen: The (H1N1) 2009 pandemic. Å med ”influensan” menar vi givetvis svininfluensan, den nya influensan, novel influenza, h1n1, you name it. Jag hoppas att svenska myndigheter – Socialstyrelsen och Smittskyddsinstituet är det väl som slår sina kloka ihop – kommer med en något bättre över- och namnsättning än förra vändan (”den nya influensan”).

Å så slänger vi in lite vaccinationshysteri, rubriksättare på kvällstidningar, faktaförvirring och nyhetstorka. Själv måste jag jobba om det ”slår till” ordentligt. Inte för dess pandemiska spridning utan för dess desinformativa och samhällskommunikativa spridning… Blir ju kul. E ju lite funny att samhällsapparaten och det kollektiva beteendet inte går igång varje år, med tanke på att våra vanliga former av influensa tar död på mångt fler än denna svinvariant. Men vi är liksom ”fine with that”. För att inte prata om alkohol, fetma och ohälsa, hjärt-kärl, trafik, testikelcancer….som är de stora dödspatrullerna.

Upplyftande inlägg! Gee…. Hola! Solen skiner.

Allt om nya influensan via Krisinformation.se >>
Socialstyrelsens information om nya influensan >>
Smittskyddsinstitutet >>
WHO >>
Koordinerar i världen kring hantering av nya influensan
CDC >>
Centers for Disease Control and Prevention
Frågor och svar om den nya influensan >>

Andra om , , , och annat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s